Brott och blåljus Eda

A-traktor vägrade stanna för polis – Föraren flydde in i skogen när traktorn började brinna

Arkivbild. FOTO: SAKEUS BERG.

På torsdagen skulle en polispatrull kontrollera en A-traktor som gick för fort väster om Charlottenberg. Föraren vägrade dock att stanna, och A-traktorn började sedan brinna varpå minst en person lämnade fordonet springande.

Det var vid 20.00-tiden på torsdagenskvällen som en polispatrull skulle kontrollera en A-traktor som körde för fort. Detta på länsväg 862 väster om Charlottenberg. Enligt polisen gick A-traktorn väldigt fort, och föraren vägrade att stanna.

Patrullen såg då hur traktorn började brinna, och minst en person lämnade fordonet springande. Traktorn stod nära en byggnad som klarade sig utan större skador. Traktorn däremot var helt övertänd. Räddningstjänst kallades till platsen och fick släcka branden.

Polishundar sökte efter föraren i skogen, och man anträffade efter en ganska lång spårning en ung man i 15-årsåldern. 15-åringens föräldrar kom för att hämta sonen, meddelar polisen.