Arvika Årjäng Coronaviruset Eda

Dagens corona: Samlad statistik över coronaläget i Arvika, Eda och Årjäng

Antalet nya konstaterade coronafall i Arvika fortsätter att minska, samtidigt som antalet färdigvaccinerade ökar för varje vecka. Arvikamagasinet listar statistik över smitta och vaccination för tre kommuner i västvärmland, Arvika, Eda och Årjäng.

FOTO: SAKEUS BERG.

Coronafall i Arvika

I Arvika fortsätter antalet fall att minska. Folkhälsomyndighetens senaste statistik visar att 69 nya fall av coronaviruset konstaterades i Arvika kommun förra veckan. Det innebär en minskning med 28 fall från föregående vecka då 97 fall konstaterades i kommunen. Totalt har 1 883 fall av covid-19 konstaterats i Arvika kommun.

Vaccination i Arvika

I takt med att antalet nya fall i Arvika minskar ökar antalet vaccinerade med dos ett och två av coronavaccinet. Enligt Folkhälsomyndighetens statistik har nu 52,7 procent av Arvikas befolkning över 18 år vaccinerats med en dos av vaccinet. Det motsvarar 11 046 personer. 3 800 har fått den andra dosen av vaccinet, det motsvarar 18,1 procent av befolkningen över 18 år.

Halvering av antalet nya fall i Eda

I Eda kommun har smittan legat på relativt höga nivåer de senaste veckorna, men den nya statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att antalet nya fall i kommunen mer än halverats. Förra veckan konstaterades 17 fall i kommunen, en minskning med 19 fall från föregående veka då 36 fall konstaterades. Totalt har 470 fall konstaterats i Eda kommun.

Närmare 50 procent vaccinerade i Eda

I Eda kommun har närmare 50 procent av befolkningen över 18 år vaccinerats med en första dos vaccin, visar Folkhälsomyndighetens statistik. Det rör sig om 3 367 personer som fått en dos av vaccinet, motsvarande 49,1 procent av befolkningen över 18 år. 1 107 personer har vaccinerats med en andra dos, det motsvarar 16,2 procent av befolkningen över 18 år.

Smittan minskar kraftigt i Årjäng

Smittan i Årjäng minskar kraftigt i Årjängs kommun, från 24 fall vecka 18 till endast 2 fall förra veckan. Totalt har 808 fall av viruset konstaterats i kommunen under pandemin.

Årjäng närmar sig 50 procent vaccinerade

I Årjängs kommun fortsätter vaccineringen mot covid-19, och antalet vaccinerade fortsätteratt öka vare vecka. Nu har 47,9 procent av befolkningen över 18 fått en första vaccinspruta. Det rörs sig om 3 888 personer som vaccinerats med den första dosen. 1 221 personer har vaccinerats med en andra vaccindos, motsvarande 15,1 procent av befolkningen över 18 år.