Arvika Årjäng Coronaviruset Eda

Smitta och vaccin – Så är coronaläget i Arvika, Eda och Årjäng

FOTO: FUSION MEDICAL ANIMATION/UNSPLASH.
FOTO: FUSION MEDICAL ANIMATION/UNSPLASH.

Antalet nya bekräftade coronafall i Arvika fortsätter att minska. Förra veckan konstaterades 97 fall i Arvika, det är den sjätte högsta veckonoteringen hittills för kommunen. Totalt har 1 814 fall konstaterats i kommunen.

I Eda kommun ökar istället smittan. Förra veckan konstaterades 36 fall av viruset, jämfört med veckan innan då 29 fall konstaterades. 453 fall har konstaterats i kommunen under pandemin.

I Årjäng fortsätter smittan att minska för andra veckan i rad. Förra veckan konstaterades 24 fall, jämfört med veckorna innan då 56 respektive 33 fall bekräftades. I Årjäng har 806 fall av viruset konstaterats under pandemin.

50 procent vaccinerade i Arvika

I Arvika har nu 50 procent av befolkningen över 18 år vaccinerats med den första dosen mot covid-19. Totalt har 10 486 personer vaccinerats med dos 1 av vaccinet i Arvika, och 3 062 personer med dos 2. 14,6 procent av befolkningen över 18 år har fått den andra dosen och är därmed färdigvaccinerade.

Vaccination i Eda kommun

I Eda kommun har 3 144, motsvarande 45,8 procent av befolkningen över 18 år vaccinerats med en första dos coronavaccin. 963 personer har fått sin andra dos av vaccinet, det motsvarar 14 procenta av befolkningen över 18 år .

12 procent färdigvaccinerade i Årjäng

I Årjäng har 12 procent av befolkningen över 18 år fått sin andra dos av vaccinet. Det handlar om 974 personer. Av dos 1 har 3 529 personer fått vaccin, det motsvarar 43,5 procent av befolkningen över 18 år.