Arvika Årjäng Coronaviruset Eda

Fjärde högsta veckonoteringen någonsin i Arvika

FOTO: SAKEUS BERG.

I Arvika ser man nu ytterligare en kraftig ökning av coronafall. Det är dock ingen rekordökning som föregående veckor.

Coronafall i Arvika.

I Arvika konstaterades 138 coronafall förra veckan. Det är en minskning med 62 fall från föregående vecka, men det är också den fjärde högsta veckonoteringen någonsin i kommunen. Totalt har 1 717 fall konstaterats i Arvika.

Coronafall i Eda

Även i Eda minskar coronafallen, men inte lika markant som i Arvika. Förra veckan konstaterades 29 coronafall i Eda, en minskning med 2 fall från veckan innan. Totalt har 417 fall konstaterats i kommunen.

Coronafall i Årjäng

Även i Årjäng minskar antalet coronafall. Förra veckan konstaterades 33 fall i kommunen, det är en minskning med 23 fall från föregående vecka då 56 fall konstaterades.

Vaccination i Arvika

I Arvika har 9 890 personer fått dos 1 av coronavaccinet, det motsvarar 47,1 procent av befolkningen över 18 år. 2 693 personer har fått dos två av vaccinet, det motsvarar 12,8 procent av befolkningen över 18 år.

Vaccination i Eda

I Eda har 2 919 personer fått dos 1 av coronavaccinet, det motsvarar 42,5 procent av befolkningen över 18 år. 870 personer har fått dos två av vaccinet, det motsvarar 12,7 procent av befolkningen över 18 år.

Vaccination i Årjäng

I Årjäng har 3 263 personer fått dos 1 av coronavaccinet, det motsvarar 40,2 procent av befolkningen över 18 år. 862 personer har fått dos två av vaccinet, det motsvarar 10,6 procent av befolkningen över 18 år.