Arvika Politik

Liberalerna i Arvika motionerar till landsmötet

Från fredagen den 19 november till söndagen den 21 november i år ska Liberalerna ha landsmöte. Mellan den 22 mars och den 17 maj har man möjlighet att motionera till landsmötet.

FOTO: SAKEUS BERG.

Kommit överens om två motioner

I Arvika har Liberalerna kommit överens om två motioner som kommunföreningen har skickat. Den ena handlar om att arbeta för att göra verklighet av projektet Oslo-Sthlm 2.55, som handlar om att bygga en järnvägssträcka mellan Stockholm och Oslo. Järnvägssträckan ska bland annat passera genom Karlstad och Arvika i Värmland innan den når till Oslo i Norge.

Ge polisen effektiva verktyg mot högt spelande fordon

Den andra motionen som man kommit överens om är att man ska arbeta för lagstiftning som ger polisen effektiva verktyg mot bilar som spelar hög musik och kör runt på natten.

Anton Sjöstedt (L) menar att båda motionerna berör frågor som är viktiga för Arvika.

– Utöver det har jag skickat in flera motioner som enskild medlem, varav en tillsammans med demokratiutredaren Olle Wästberg, om att Liberalerna ska arbeta för att utreda och införa ett valsystem med andrahandsröstning, berättar Sjöstedt.

Håller inte med partiet om förbud mot rasistiska organisationer

– Jag ska skriva en motion om att Liberalerna ska ändra åsikt i frågan om att förbjuda och kriminalisera deltagande i rasistiska organisationer. För där håller jag inte med partiet och anser att vi ska förbjuda rasistiska organisationer och kriminalisera deltagande. 

Samtidigt passar han på att betona att dessa motioner kommer från honom själv som enskild medlem.