Coronaviruset Eda

Coronasmitta bland boende på särskilt boende i Eda

FOTO: FUSION MEDICAL ANIMATION/UNSPLASH.
FOTO: FUSION MEDICAL ANIMATION/UNSPLASH.

Boende på ett särskilt boende i Eda kommun har konstaterad coronasmitta. Ytterligare boende har testats och man inväntar provsvar.

Beroende på hur läget utvecklas kan man komma att bli tvungna att endast prioritera nödvändig vård, det handlar om mat, läkemedel och personlig omvårdnad. Det meddelar Eda kommun på sin hemsida.

Verksamheten har sedan början av pandemin följt Smittskydd Värmlands rutiner gällande skyddsutrustning, enligt kommunen. ”Vi är också fortsatt noga med hygienrutinerna. Vi försöker så långt det är möjligt begränsa antalet personal och besökare på boendet för att undvika fortsatt smittspridning”, skriver kommunen på sin hemsida.

De som har anhöriga på det aktuella boendet har kontaktats och fått information.

”Vi vädjar till dig att inte besöka din anhörige fysiskt utan avvakta tills läget på boendet är lugnare. Kontakta istället din anhörige via telefon där personal kan vara behjälplig. Vi är tacksamma om ni som anhöriga samordnar kontakterna med boendet för att minska belastningen på vår personal”, skriver kommunen.