Arvika Brott och blåljus

Förundersökning om misstänkt mord i Glava läggs ned

Åklagaren lägger ned förundersökningen mot mannen som varit misstänkt för mord på en 57-årig man i Glava i november förra året. Det rapporterar VF.

FOTO: SAKEUS BERG.

Det var den 22 november i fjol som mannen hittades död i sin bostad i Glava. Inledningsvis misstänkte polisen inget brott, men efter en obduktion upptäcktes skador som gav anledning att tro att personen utsatts för våld från någon annan. Nu läggs förundersökningen ned.

När Arvikamagasinet i december frågade kammaråklagaren Magnus Feldth Håpnes om förundersökning svarade han att man höll på att samla in information på olika sätt, bland annat genom en brottsplatsundersökning.

Den 57-årige mannen var enligt polisen tidigare bekant med den misstänkte mannen, och det var bland annat rättsmedicinska undersökningar sammantaget med förhör i ärendet hade lett fram till misstankarna mot mannen.