Arvika Coronaviruset

Lärare och elever coronasmittade på Estetiska skolan – Har varit på skolan under smittsam period

Estetiska skolans högstadium har beslutat om distansundervisning till och med torsdagen den 29 april, detta efter att flera elever och lärare på skolan konstaterats smittade av covid-19.

Estetiska skolans högstadium. FOTO: SAKEUS BERG.
Estetiska skolans högstadium. FOTO: SAKEUS BERG.

Varit på skolan under smittsam period

– På Estetiska skolans högstadium har vi under perioden 16-22 april haft fyra fall där elever och lärare i efterhand konstaterats ha Covid-19, men hunnit vara på skolan under sin smittsamma period, vilket är 48 timmar innan första symptom, berättar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.

– Efter samråd med Smittskydd Värmland så har vi beslutat att stänga vårt högstadium 26-29 april, vilket innebär att alla lektioner ges på distans. Även lärarna arbetar hemifrån så långt det är möjligt. Syftet med stängningen är att bryta smittkedjan, och vi ber nu alla elever och lärare att vara extra uppmärksamma på symptom, och att följa råden om testning när man känner sig det allra minsta sjuk.

Planen är att efter stängningen kunna återgå till ett upplägg med delvis distans som man haft tidigare.

– Vi följer förstås smittspridningen noga och nya beslut kan komma under veckan om läget förändras., förklarar David Johannesson.