Coronaviruset Värmland

Nu kan alla över 60 boka vaccintid – Fas 3 startar tidigare än planerat

Den tredje vaccineringsfasen påbörjas tidigare än planerat

Idag påbörjar Region Värmland fas 3 av vaccineringen mot covid-19. Den tredje vaccineringsfasen påbörjas tidigare än planerat, detta tack vare att det finns många lediga tider och att tillgången på vaccin är god den närmaste tiden.

Genrebild. FOTO: PRASESH SHIWAKOTI/UNSPLASH.
Genrebild. FOTO: PRASESH SHIWAKOTI/UNSPLASH.

– Just nu finns det gott om vaccin och många lediga tider, därför väljer vi att öppna upp för de prioriterade grupperna i fas 3 tidigare än planerat, säger Anders Nordmark, vaccinsamordnare i Region Värmland.

Smittskyddsläkare Ingemar Hallén säger att ju fler som snart vaccineras desto snabbare kan det bidra till att hejda smittspridningen.

– När smittspridningen är så stor och läget så allvarligt som det är just nu är det väldigt bra att kunna erbjuda fler grupper att vaccinera sig snabbare än vi hoppats på. Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19, säger Hallén.