Arvika Sport

Trots sen start på säsongen – Arvika slalomklubb fick fler skidåkare än vanligt

Arvika slalomklubb fick en sen start på säsongen när de öppnade tre veckor tidigare än de planerat för och hoppats på, men fick trots det fler skidåkare än vanligt.

– Det beror säkert på att det var en av få fritidsaktiviteter som faktiskt gick att genomföra smittsäkert i vinter, skriver Erik och Anna Sundström i ett mejl. 

Rackstadbacken i Arvika. FOTO: REMY BRÄNDEFALK.
Rackstadbacken i Arvika. FOTO: REMY BRÄNDEFALK.

Slalomklubben kunde hålla Rackstadbacken i Arvika öppen ända fram till påsken den här säsongen, något man är glada för.

– Vi prioriterade att göra så mycket snö som möjligt, berättar Erik och Anna.

– Det har gått bra tack vare alla som ställt upp och stått i liften, backen och stugan. Alla har också varit väldigt flexibla vad gäller att se till att verksamheten blev så säker som möjligt. Kiosken flyttades ut så fort vädret tillät, kösystem med singelled ställdes upp av liftbemanningen och alla som besökte backen respekterade läget.

Fler skidåkare än vanligt

Trots pandemin har det varit fler skidåkare än vanligt som besökt backen, något som Erik och Anna tror beror på att det var en av få aktiviteter som gick att genomföra smittsäkert i vinter.

– Många hade med sig egna stolar och grillarna användes flitigt. Ingen klagade på att vi inte kunde ha värmestugan öppen som vanligt, skriver de.

I klubbens skidskola deltog över 50 barn på olika tider och med olika erfarenheter. Den 14 februari kunde man fortfarande ha tävlingar och Arvika slalomklubb hade då ansvar för ett LVC-kval, som många var väldigt nöjda med, enligt Erik och Anna.

– De, för klubben tävlande ungdomarna, har haft en väldigt bra säsong och har placerat sig på alla tävlingar de deltagit i, berättar de.

Vilka utmaningar har ni stött på, och vad har varit svårt jämfört med tidigare år?

– Det var mycket funderingar kring hur vi skulle lösa säkerheten kring den rådande smittspridningen. Det var svårt att veta hur många som kunde tänkas komma och det var därmed också svårt att planera för hur mycket som skulle köpas in med mera. Vi var också tvungna att anpassa kiosk och värmestuga för att säkra miljön för de som jobbar ideellt för föreningen.

– Vi hade så klart önskat att det hade varit kallare under vintermånaderna och att det hade kommit mer natursnö, men det kan vi ju aldrig planera för. Bara önska oss.