Arvika Skola och utbildning

Nytt kösystem till förskolan – Så fungerar det

Systemet för ansökan till förskola förändras.

Från och med den 16 april ändras kösystemet för hur man ansöker till förskolan. Istället för att ansöka till en specifik förskola kommer man att ansöka om plats på en förskola i ett skolområde. Däremot kommer man fortfarande kunna önska vilken förskola man vill hamna på.

FOTO: BBC CREATIVE/UNSPLASH.
FOTO: BBC CREATIVE/UNSPLASH.

Vilken förskola du placeras på kommer att baseras på var du bor, åldern på ditt barn, ditt barns behov och gruppsammansättningar i förskolan. På kommunens hemsida kommer mer information om vilka förskolor som ingår i skolområdena publiceras i början av vecka 16.

Under tiden som förändringen av systemet sker kommer kommunens e-tjänst där man ansöker om plats inom barnomsorgen att vara under omarbetning mellan den 15 och den 16 april. Man kommer kunna ansöka om plats till förskolan från och med den 17 april.

De som tidigare placerat sitt barn i kö och ansökt om en specifik förskola behöver inte ändra sin ansökan, meddelar kommunen.