Arvika Politik

Nystartade Arvikapartiet går till val som opposition – ”Vill utmana etablissemanget”

Det nystartade lokala Arvikapartiet, med L-O Gävert i spetsen, har nyligen registrerats och etablerar sig nu i Arvika. "Vi ser oss lite som den riktiga oppositionen", säger vice partiordförande Maria Carlsson till Arvikamagasinet.

Det nystartade lokala partiet Arvikapartiet med Lars-Olof Gävert som ordförande har nu registrerats och påbörjar sin uppstart i Arvika. Partiet blir det första lokala partiet i Arvika, och en av partiets viktigaste frågor är att kommunen ska lyssna på sina medborgare och värna deras rättigheter.

– Vi ser oss lite som den riktiga oppositionen, säger vice partiordförande Maria Carlsson.

Lars-Olof Gävert och Maria Carlsson. FOTO: PRESSBILD/SUSANNE ENGSTAD CLARKE.

Fredagen den 9 april hade Arvikapartiets partistyrelse sitt första möte. Maria Carlsson, före detta KD-politiker i Arvika är vice ordförande för partiet.

Med i partistyrelsen är också Andreas Slätt som är sekreterare och Annika Karlsson som är kassör. Bland andra är också Weine Dahlén.

Den riktiga oppositionen”

– Vi ser oss lite som den riktiga oppositionen, säger Maria Carlsson, som menar att oppositionen i Arvika har gått hand i hand med Socialdemokraterna genom att rösta igenom deras förslag.

Carlsson har nyligen lämnat Kristdemokraterna i Arvika för att bli vice ordförande för Arvikapartiet. Avhoppet har mötts av både besvikelse och av folk som tycker att det är spännande, berättar Carlsson.

– Det är lite ledsamt att man inte kan fortsätta inom sitt parti, säger hon. Samtidigt förklarar hon att Arvikapartiet är ett lokalparti för Arvika kommun och att hennes politiska tillhörighet regionalt och på riksnivå inte påverkas.

– Nu har jag gått över till Arvikapartiet, konstaterar hon.

Går till val som opposition

Arvikapartiet kommer att gå till val 2022 som opposition.

– Vi vill utmana etablissemanget, säger Carlsson.

Får stöd av Örebropartiets ordförande

Partiet är helt nystartat, och påbörjar nu sin etablering i Arvika.

– Vi hade vårt första möte i fredags, så nu är bollen igång, säger Maria Carlsson.

Partiet kommer att ha en vit älg som logga, och kommer få stöd av Markus Allard, ordförande för Örebropartiet. Han kommer inte vara aktiv i Arvika men hjälpa till med uppstarten av paritet.

– Han kommer hjälpa oss att komma igång eftersom vi är just ett lokalt parti, säger Carlsson.

Kommunen ska lyssna på sina medborgare

En av partiets viktigaste frågor är att kommunen ska lyssna på sina medborgare och värna om medborgarnas rättigheter. Maria Carlsson menar att kommunen har kringgått medborgarnas rättigheter och upplever att fel som gjorts slätas över eller göms och glöms bort alldeles för ofta.

– Fel som har gjorts ska göras om och göras rätt, säger hon.

Lokala frågor

Partiet kommer att jobba med lokala frågor, berättar Maria Carlsson. Hon berättar att personer ringt och berättat om olika saker som kommunen har behandlat fel. Nu hoppas hon att partiet genom att gå till val som opposition ska få ett väljarstöd bland Arvikaborna. Ett mål som partiet har är att ingen ska vara hemlös i Arvika.

‐ Vi är inte en större kommun än att vi kan värna de som finns, säger Maria Carlsson.