Arvika Coronaviruset

Uppgifter: 7 ur personalen på Styckåsskolan coronasmittade – 12 smittade inom lärande och stöd

Sju personer ur personalen på Styckåsskolan i Arvika har konstaterats smittade av coronaviruset. Utskottet Lärande och stöd har beslutat att skolan ska bedriva undervisningen på distans.

Styckåsskolan. FOTO: FOTOLADAN.

– De uppgifterna jag har är att det är sju personer och ingen ska ha smittats på sin arbetsplats. Nästa vecka kommer man behöva köra utbildning delvis på distans på grund av personalbrist. Meddelande om det har gått ut till berörda under eftermiddagen idag, berättar Henrik Axelsson, ordförande för utskottet lärande och stöd i Arvika.

Brist på personal

Beslutet om distansundervisning gäller från måndagen den 12 april till onsdagen den 14 april. Anledningen till beslutet är dels de rekommendationer som finns gällande coronaviruset, men också brist på personal.

– Utskottet beslutade i onsdags att våra  högstadieskolor och gymnasieskolor ska fortsätta med delvis distans två veckor efter påsklovet och vi fattar nytt beslut 21/4, berättar Axelsson.

I onsdags var det cirka 12 personer, elever och personal, inom Lärande och stöds verksamhet som var sjuka i covid-19, enligt Axelsson. Verksamheten omfattar totalt cirka 6000 personer.

Scoutkåren ställer in

Arvika scoutkår brukar hålla till i Styckåsskogen intill skolan, men nu har man beslutat att ställa in scoutmöten framöver med anledning av smittan på skolan.

– Vi valde utan tvekan att ställa in förra veckans scoutmöte på onsdagen. Kåren ställer in scoutmöten och kommer bevaka FHM för restriktioner, berättar scoutkårens sekreterare Christopher Jakobsson.

– Då de flesta av barnen går på Styckåsskolan finns det en stor chans att de varit i kontakt med smittan och då väljer vi att ställa in mötet, för minimera smittspridningsrisken för våra scouter, förklarar kårens ordförande Fredrik Wickström.