Arvika

Edgar & Strandberg släpper album – ”Har en känsla av Arvika”

Fredagen den 7 maj släpper Arvikaduon Edgar & Strandberg sitt första fullängdsalbum ”Nollfemsjunoll”. Albumet innehåller nio låtar och är producerat av Ola Gustafsson med hjälp av Andreas Dahlbäck.

Henrik Strandberg och Christopher Edgar. FOTO: ULF ZETTERLUND/PRESSBILD.

”Knyter an till där allt började”

Titeln på albumet, ”Nollfemsjunoll”, knyter an till där allt började, i Arvika, och 0570 syftar på Arvikas riktnummer.

– Släppdatumet är nästan exakt ett år sedan andra covid galan jag anordnade samt första gången vi träffade Janne Schaffer. Så det ena ledde till det andra och hade det inte varit för Arvika och 0570 hade albumet aldrig blivit av, berättar Christopher Edgar.

Läs också: Ytterligare en livesänd musikgala – Tredje i år

– Linnea Waljestål är med på både sång och kör på albumet. Sista låten Long John Silver är även Johan Birgersson med på fiol.

– Hela albumet har en känsla av Arvika på ett sätt, förklarar Edgar.

Omslagsbilden för ”Nollfemsjunoll”. FOTO: ULF ZETTERLUND/PRESSBILD.

”Fått fin respons”

Musikduon från Arvika bildades 2020 och har fått fin respons på sin första singel ”Tusen kyssar” som släpptes under hösten 2020. Bland annat har låten spelats på lokala radiokanaler och i riksradion NRK i Norge.

All text och musik till albumet är skriven av musikduon bestående av Christopher Edgar och Henrik Strandberg, med undantag för en av låtarna som är en svensk version av en låt av Henning Kvitnes.

Albumet produceras av Ola Gustafsson, som bland annat arbetat med artisterna Lars Winnerbäck, Melissa Horn och First Aid Kit. Låtarna har spelats in i studion Durango Recording i Stockholm som ägs av Andreas Dahlbäck.

– Det känns helt otroligt att de vill jobba med två killar från Arvika. De jobbar vanligtvis med artister som Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Per Gessle och Melissa Horn med flera. Otroligt häftigt, berättar Christopher Edgar.

På albumet medverkar Ola Gustafsson på Gitarr, mandolin, ukulele och bas. Andreas Dahlbäck är med på trummor och kör. Janne Schaffer är också med på gitarr. Lars Nyström spelar piano och orgel. Linnea Waljestål från Arvikabandet Exlo bidrar också med som sång och kör.

Johan Birgersson medverkar också på albumet med fiol.

”Hamnar mycket i skymundan”

Låtarna är mastrade av Sören von Malmborg och Kai Blankenberg.

Christopher Edgar tror att mastrarna, alltså de som mixar låten före utgivning, hamnar mycket i skymundan, men menar att de är en viktig del i produktionen.

– Det är sista steget om man vill ha en proffsig produkt. Man lyssnar på låtarna ännu mer och ställer in så det låter lika bra i bilstereon, Iphone som Tvn hemma. Såklart är det häftigt att en som mastrar för hela Sveriges och även internationella artister mastrar vår låt, berättar han.

– Sören gör allt för Sveriges elit, förklarar han.