Arvika Värmland

Nu kan du köpa popcorn i lösvikt – Unikt avtal med Wepopop i Jössefors

Nu kommer du kunna köpa popcorn i lösvikt, detta tack vare ett unikt avtal mellan Coop Värmland och popcornföretaget Wepopop från Jössefors.

Mirjana Lindberg och Bruno Lindberg från Wepopop tillsammans med Anneli Borg Lundgren, VD för Coop Värmland. FOTO: COOP VÄRMLAND.

– Våra popcorn kommer från producenter och bönder från hela världen som brinner för popcorn, säger Bruno Lindberg, VD för Wepopop.

– Med högkvalitativa majstyper och beroende på hur man lagrar popcornen får man olika karaktärer som också påverkar smaken, fortsätter han.

Läs mer: Lokalt popcornföretag i Arvika – ”Riktigt bra popcorn från hela världen”

Coop Värmland först med avtal inom värmländsk detaljhandel

Wepopop bildades 2013 och har specialiserat sig på att importera popcornkärnor av högsta kvalitét från hela världen. Försäljningen har fram tills nu skett främst via företagets webbshop, men tack vare ett unikt avtal med Coop Värmland tar man sig nu in i den värmländska detaljhandeln.

Bruno Lindberg visar upp ett paket med popcorn. FOTO: SAKEUS BERG.

Wepopop håller till i Jössefors utanför Arvika och sysselsätter i nuläget fyra personer. Företaget fokuserar på själva majskärnorna och har en inriktning på att man ska poppa själv i hemmet.

Hoppas att fler inser vikten av välsmakande popcorn

– Det var under min tid på Chalmers i Göteborg som jag insåg att bra popcorn är en vetenskap. Därför har vi lagt stor vikt på kundinformation om de olika sorterna som erbjuds i butikens automater, säger Bruno Lindberg, och fortsätter:

– Genom steget ut i detaljhandeln hoppas vi att fler inser vikten av välsmakande popcorn och inser att detta inte är godis – det är en grönsak.

Bruno Lindberg på popcornfabriken i Jössefors. FOTO: SAKEUS BERG.

Fortsatt expansion

De unika popcornen från Wepopop kommer att finnas på Coopbutikerna i Arvika, Stora Coop Välsviken och Bergvik i Karlstad och Coop Sunne för att sedan utvecklas till fler butiker. Olika typer av popcorn kommer att säljas i lösvikt i slutna och hygieniska automater som placeras i butikerna. Från Coop Värmlands sida ser man fram mot samarbetet.

Arvikamagasinet besökte popcornfabriken i Jössefors i November. FOTO: SAKEUS BERG.

– Det känns fantastiskt bra att medverka till att ett litet lokalt företag i Jössefors får möjlighet att på allvar expandera till dagligvaruhandeln, säger Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren.

– Att jag själv är en popcornsälskare av rang gör inte saken sämre, tillägger hon.

Läs också: Isabel räddar mat från matbutiker i Arvika