Arvika Samhälle

Efter raggarbilskortegen – ”Tror på ändring av ordningsstadgan”

Lördagen den 3 april anordnades en bilburen karavan som gick från Kil till en parkeringsplats i Charlottenberg. På vägen stannade bilarna i flera orter, bland annat i Arvika.

FOTO: ARKIVBILD/PRIVAT.

Lars-Ove Jansson, ordförande i Arvika kommunfullmäktige berättar att porslin skallrar i skåpen och att ljudet och avgaserna från bilarna gjorde det omöjligt att ha fönster öppna. Han har behövt höja ljudet på radio och TV i vissa perioder.
– Blir svårt att somna med detta dunkande 30 meter från hemmet, humöret påverkas, berättar Jansson.

– Trafik har jag inget emot, det är oskicket med den bedrövligt höga musiken som är problemet enligt mig, fortsätter han.

Lars-Ove Jansson vet att flera har samma situation, och tar upp området kring Styckåsen där folk upplever samma problem.

En av de som deltog i lördagens karavan tycker att det inte är okej att spela för högt efter den bestämma tiden klockan 23.00, men att det är okej fram tills då.
– Men efter 23 tycker jag man kan tänka på hur högt man spelar, berättar personen för Arvikamagasinet.

Ändring i ordningsstadgan

– Jag tror på ändring av ordningsstadgan med totalt föraransvar inskrivet. Kännbart bötesbelopp, kanske 2000 kronor som kan ges dygnet runt för störande ljud från fordon och kan ges flera gånger per dygn om man inte slutar, berättar Lars-Ove Jansson.