Arvika Eda

Bedragare kontaktar äldre om utbyte av vattenmätare

Bedragare som uppger sig komma från Teknik i Väst kontaktar äldre kommuninvånare. Arvika kommun varnar nu för bedragarna, som vill boka tid för att komma in i bostaden och byta vattenmätare.

FOTO: ARKIVBILD.

”Vi har fått kännedom om att kommuninvånare blivit uppringda av personer som vill boka tid för att komma in i bostaden för att byta vattenmätare”, skriver kommunen på sin hemsida, och tillägger att Teknik i Väst inte har något projekt med att byta ut vattenmätare i Arvika eller Eda kommun.

Enligt kommunen så ringer Teknik i Väst sällan till personer, utan kontaktar oftast personer på andra sätt om det skulle behövas. ”Anställda hos Teknik i Väst kan du känna igen på att arbetskläder och arbetsfordon har tydliga logotyper och framför allt genom att de legitimerar sig genom id-handlingar som anger att de kommer från Teknik i Väst”, skriver kommunen.

Kommunen uppmanar folk att ta kontakt med och varna sina äldre anhöriga.