Arvika Coronaviruset Skola och utbildning

Nytt beslut om distansundervisning på Estetiska skolan

Estetiska skolans högstadium kommer att fortsätta med samma grad av delvis distansundervisning som man har haft

Estetiska skolans högstadium kommer att fortsätta med samma grad av delvis distansundervisning som man har haft. Det berättar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.

Annonser
Annonser

– eleverna på högstadiet är i skolan varannan dag. Detta kommer gälla fram till 1 april, alltså påsklovet, berättar Johannesson.

Läs också: Fyra coronafall på Estetiska skolan – Elever och personal smittade

– Smittskydd Värmland har rekommenderat alla skolor att fortsätta med den grad av delvis distansundervisning man har nu, och man ska varken öka den eller minska den i nuläget, fortsätter han.

På högstadiet har man inte haft någon konstaterad smitta bland elever och personal efter sportlovet. Den 28 januari berättade Johanesson för Arvikamagasinet att det inte förekommit någon smittspridning sedan terminsstarten. 

Den 25 november 2020 kunde Arvikamagasinet rapportera att Estetiska skolan fått sitt första coronafall. Det rörde sig då om en lärare på högstadieskolan som bekräftats smittad efter att ha varit hemma med förkylningssymtom i en dryg vecka. Den 4 december kom nyheten att ytterligare en person ur skolans personal smittats av viruset.

Andra skolor i kommunen har drabbats av coronasmitta bland både elever och lärare, och även på ett äldreboende i kommunen har smitta förekommit.

Läs också: Bekräftad coronasmitta på äldreboende i Arvika

Annonser
Annonser