Arvika Samhälle

Arvika Fastighets AB höjer hyrorna med 1,3 procent

Arvika Fastighets AB och Hyresgästföreningen Region Mitt har träffat avtal om nya hyror för bolagets fastigheter
Annonser
Annonser

Arvika Fastighets AB och Hyresgästföreningen Region Mitt har träffat avtal om nya hyror för bolagets fastigheter. De nya hyrorna gäller från och med den 1 april till och med den 31 mars, och den generella hyreshöjningen är på 1,3 procent.

Den generella hyreshöjningen motsvarar en höjning på cirka 69 kronor per månad för en genomsnittlig lägenhet på 64 kvadratmeter. 2015 fattade Arvika Fastighets AB och Hyresrättsföreningen ett gemensamt beslut om att införa hyressättning enligt systemet Poängen. Sedan dess pågår en heltäckande översyn av hyressättningen inom bolagets lägenheter. “Syftet är att hyran bättre ska spegla hur hyresgäster värderar sitt boende, exempelvis egenskaper som bostadens läge, storlek, ålder, utrustning och standard”, skriver Arvika kommun i ett pressmeddelande.

Annonser
Annonser