Arvika Sport

Skidtävling i Arvika lockade lag från hela Värmland

I helgen arrangerade Jössefors Idrottsklubb JIK Sprint, en skidtävling för barn och unga. Tävlingen hölls på Viks idrottsområde där det gjorts i ordning spår.

Robin Gullqvist (JIK). FOTO: SAKEUS BERG.

– Det är I princip en allianstävling. Det är närmare tjugo lag som är med. Vi är ungefär 125 startande, från hela Värmland egentligen, säger Remy Gustafson, funktionär för tävlingen och kassör i JIK.

FOTO: SAKEUS BERG.

Melker Uppval tävlade för SK Bore. Han tyckte att tävlingen var rolig, berättar han.

– Det gick inte så bra för jag kom inte förbi, säger han om sista loppet.

Det är AIS, Arvika Idrottssällskap, som stått för att göra i ordning området för tävling.

– Om en förening hör av sig och vill använda området för tävling så hjälper vi dem med det mesta, exempelvis pistning av snö och spårdragning, berättar Andy von Essen, ordförande i AIS.

FOTO: ANDY VON ESSEN.

Konstsnö behövs nu för tiden då vintrarna brukar vara snöfattiga, förklarar von Essen.

– Vi gör en cirka 4 kilometer lång och 6 meter bred konstsnöslinga på Vik elljusspår varje vinter. Snön tillverkas när det är minst 4 grader kallt och man använder en mix av vatten och luft. Detta pistas sedan med maskiner precis som i en slalombacke. Skidspåren används flitigt av många, berättar han.

Andy von Essen förklarar att man är vana det mesta inom området, men att det varit lite mer utmanande att temperaturerna legat på plussidan hela dygnet under veckan som gått.

– Det vi hade bra flyt med inför tävlingen idag var att det blev minusgrader som gjorde att snön frös ihop bra, tillägger han.