Arvika Coronaviruset Näringsliv

Erikshjälpen tvingas lägga ned till följd av coronapandemin – ”Tråkigt beslut”

Erikshjälpens verksamhet i Arvika har tvingats stänga till följd av minskad försäljning under coronapandemin

Erikshjälpens verksamhet i Arvika har tvingats stänga till följd av minskad försäljning under coronapandemin. Den minskade försäljningen har lett till ett minskat överskott till Erikshjälpens arbete med barnrätt och bistånd.

FOTO: AM ARKIV.

Framtida drift ses som omöjlig

– Den nya pandemin Covid-19 har försämrat situationen. Försäljningen har därför sjunkit. Till följd av det får organisationen nu fatta det svåra beslutet att avveckla verksamheten, berättar Annica Ekberg, kommunikation- och insamlingschef på Erikshjälpen.

Butiken stängde den 6 februari, och en framtida ökad drift med nödvändiga investeringar för ökad försäljning och tillväxt ser man som omöjligt.

– Huvudsyftet med Erikshjälpen Second Hands butiker är att generera överskott som går till biståndsinsatser och barns rättigheter runt om i världen. Med barnkonventionen som grund arbetar organisationen för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa, trygghet och skydd, förklarar Annica Ekberg.

Erikshjälpen hänvisar kunder till den närmaste butiken som ligger i Säffle, omkring en timme med bil från Arvika. Kunder hänvisas också till webbplatsen Secondhand där personer kan köpa Erikshjälpens varor i webbshoppen.