Brott och blåljus Eda

Omkörande lastbil tvingade personbil att köra i diket – Smet från platsen

En omkörande lastbil orsakade en trafikolycka söder om Charlottenberg på torsdagseftermiddagen.

Föraren till en personbil tvingades köra i diket för att inte kollidera med en mötande lastbil på Riksväg 61 i höjd med Haganäset, söder om Charlottenberg på torsdagseftermiddagen. 

Genrebild/Arkivbild.


Olyckan inträffade när en vit lastbil körde om en personbil vilket fick till följd att den mötande bilen fick köra av vägen för att inte bli påkörd av lastbilen. Lastbilen fortsatte därefter att köra utan att stanna. Föraren till personbilen som blev omkörd vände och åkte tillbaka till olycksplatsen där olycksföraren hade klarat sig utan skador, rapporterar Polisen. 

Den vita lastbilen är en så kallad trailerdragare med påhängsvagn, men ingen av förarna i de två personbilarna kan beskriva lastbilen mer detaljerat än så. Enligt olycksföraren är det uppenbart att lastbilschauffören uppmärksammade att denna orsakade dikeskörningen. En anmälan om smitning från trafikolycksplats är upprättad.