Arvika Nöje/Kultur

Arvika-artist släpper ytterligare en singel

På fredagen släppte Arvika-artisten Emelie Rudqvist en ny singel under artistnamnet ‘Henry Em’

På fredagen släppte Arvika-artisten Emelie Rudqvist en ny singel under artistnamnet ‘Henry Em’. Låten heter ‘CNT B US’ och är Emelies tredje singel.

Emelie Rudqvist. FOTO: CHRISTOFFER ALMGREN.
Emelie Rudqvist. FOTO: CHRISTOFFER ALMGREN.

– CNT B US blir min tredje singel och jag är så himla taggad för låtsläpp. Känns som en evighet sen jag släppte nytt så ska bli riktigt kul att se vad folk tycker!, berättar Emelie. 

– De två första låtarna jag släppt, släppte jag som en helt independent artist. Och jag är så stolt över de tracksen. De var så viktiga för mig, inte bara som artist, men också för att hamna där jag är idag där jag får backning av ett indiebolag som tror stenhårt på det vi gör, så det känns sjukt roligt!, fortsätter hon.

Hon har själv skrivit låten, som produceras av Henrik Tran. 

– Jag gillar att vara involverad i soundet och produktionen men är helt beroende av duktiga producenter att översätta vad jag tänker, berättar hon.

Emelie är född och uppvuxen i Arvika och Glava och har bott i kommunen större delen av livet. Hon har pluggat musikproduktion på Ingesunds Musikhögskola och ytterligare på musikhögskolan BIMM i London.

– Mitt intresse började nog ordentligt i gymnasiet. Och har växt över tiden till något jag verkligen gillar och vill bli bättre på, förklarar hon.

– För mig handlar låten om att släppa taget om ett förhållande som kanske fastnat. Som man kanske växt ur. Men samtidigt behöver inte det vara sorgligt. Ibland bara är det så. Och det är lite fint kan jag tycka. Att man ändå fått vara med varandra den tiden man fick, förklarar hon.