Arvika Coronaviruset

Förskola stänger helt efter coronasmitta på avdelning – Vill undvika ytterligare smittspridning

Lärande och stöd i Arvika har i samråd med Smittskydd Värmland beslutat att stänga förskolan Rosengården resten av vecka 5, detta för att undvika ytterligare smittspridning på förskolan. Förskolan ligger i anslutning till Kyrkebyskolan i Arvika kommun.

FOTO: MARTIN SANCHEZ/UNSPLASH
FOTO: MARTIN SANCHEZ/UNSPLASH

Under förra veckan konstaterades coronasmitta på en av förskolans avdelningar, och Lärande och stöd fatade beslut om att stänga avdelningen. Vårdnadshavare uppmanades hålla sina barn hemma till och med tisdagen den andra februari. På onsdagen meddelade komunen att ett beslut fattats om att hela förskolan ska stängas. ”Anledningen till stängningen är att förhindra ytterligare smittspridning, men också på grund av brist på personal”, skriver kommunen på sin hemsida.

– På tisdag har vi tänkt att de ska tvätta leksaker mm innan barnen kommer tillbaka på onsdag, förutsatt att de inte blivit sjuka, berättade förskolechef Elisabet Björklund för Arvikamagasinet på söndagen efter att det första beslutet fattats.

Förskolan kommer att hålla stängt till och med söndagen den 7 februari och räknar med att öppna igen måndagen den 8 februari, om inte fler bekräftade fall upptäcks eller bristen på personal fortsätter.

Vårdnadshavare på den förskolan har blivit informerade.