Arvika Samhälle

Trafikansvarig om vinterns halka: Det ska du tänka på

Det är alltid halkigt på vintern här i Sverige”. Det menar Peter Adolfson som är gatu- och trafikansvarig i Arvika kommun.

Genrebild.
Genrebild.

Adolfson berättar att man bekämpar halkan på gångbanor, gator och vägar med saltinblandad sand, alternativt med salt på en del vägar när det inte är för kallt.

– Några råd kan vara att vara ute i lite tidigare skede, räkna med 5 minuter extra på morgonen och eftermiddagen när man ska åka till / från jobbet, ha renskrapade rutor på fordonet (inte bara fram utan alla), håll avstånd till framförvarande fordon, titta långt fram på vad andra bilar ger för tecken, bromsljus eventuell körriktningsvisning och att man skall alltid tänka som om att det är halkigt, berättar Adolfson, och tilläger att det alltid är halkigt på vintern här i Sverige.