Arvika Coronaviruset

Corona: Så påverkas vårdnadshavare, barn och personal av förskoleavdelningens stängning

Annonser
Annonser

En förskoleavdelning i Arvika har stängts efter konstaterad coronasmitta. Vårdnadshavare ombeds hålla sina barn hemma till och med tisdag eftersom vi stänger avdelningen helt, berättar förskolechef Elisabet Björklund.

Montage. Genrebilder.
Annonser
Annonser

– Personalen på avdelningen stannar också hemma till och med måndag, eventuellt får de så kallad smittbärarpeng från Försäkringskassan men de måste kontakta sin läkare för att få ett intyg, berättar Björklund.

– På tisdag har vi tänkt att de ska tvätta leksaker mm innan barnen kommer tillbaka på onsdag, förutsatt att de inte blivit sjuka, tillägger hon.

Annonser
Annonser

Björklund berättar att samma åtgärd kan vidtas om det skulle uppstå en liknande situation på en annan förskola eller avdelning.
– Men i så fall pratar jag med smittskydd Värmland och lyssnar på vad de råder mig att göra innan vi stänger. Vi hoppas ändå att det inte ska hända igen, förklarar hon, och tillägger att hon hoppas att de som är sjuka ska tillfriskna snabbt så att de kan komma tillbaka till förskola och jobb.

Annonser
Annonser