Coronaviruset Skola och utbildning

Ingen smittspridning på Estetiska skolan – Fortsätter med delvis distansundervisning

Estetiska skolan i Arvika har beslutat att fortsatt bedriva delvis distansundervisning på högstadiet.

Estetiska skolans högstadium. FOTO: SAKEUS BERG.
Estetiska skolans högstadium. FOTO: SAKEUS BERG.

– Vi har beslutat att vårt högstadium ska fortsätta med det nuvarande upplägget fram till vecka 6. Olika klasser är hemma olika dagar, så att eleverna är i skolan varannan dag, berättar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.

Sedan terminsstarten har det inte förekommit någon smittspridning på skolan.

– Efter samråd med Smittskydd Värmland har vi bedömt att smittläget i Arvika kommun fortfarande är på en så hög nivå att det är lämpligt att förlänga upplägget med delvis distans några veckor till. Fördelarna är framförallt att det inte blir trångt i korridorer och matsal, och att vi kan lägga om schemat för att hela tiden använda största tillgängliga rum för undervisningen, förklarar David.