Arvika Nöje/Kultur

Edgar & Strandberg släpper ny singel

Arvika-duon “Edgar & Strandberg”, bestående av Christopher Edgar och Henrik Strandberg, släpper en ny singel fredagen den 29 januari. Låten heter “Doften av ditt hår” och är en del av ett album som kommer ut i april i år. På låten, som är en duett, sjunger Edgar tillsammans med Linnea Waljestål från Arvikabandet Exlo.

Edgar & Strandberg släpper en ny singel. FOTO: Omslagsbild.

– Det är tredje singeln inför albumet. Det blir nio låtar på albumet, berättar Christopher Edgar.

Producenter för albumet, som kommer att heta ‘Nollfemsjunoll’, är Andreas Dahlbäck och Ola Gustafsson. Duon hade kontakt med Dahlbäck inför sommaren 2020, för att spela in två låtar i hans studio i Stockholm, Durango Recording.
– Sedan frågade han sin bästa vän som är Ola Gustafsson, och Ola tackade ja till att vara producent, berättar Edgar.
Gustafsson har tidigare varit producent för Lars Winnerbäck, och har arbetat med flera stora artister. Han har producerat alla duons låtar, berättar Edgar.

Den 29 januari ska duon till Durango Recording i Stockholm för att spela klart låtar till albumet. Det ska bland annat läggas på sång och kör. Lars Nyström, som varit kapellmästare på TV4:s Idol, ska lägga orgel, piano och dragspel, berättar Edgar.

Andreas Dahlbäck, som bland annat arbetat med Ulf Lundell, Magnus Uggla, Lars Winnerbäck och Per Gessle, spelar också trummor på Arvika-duons låtar.

– Det känns helt otroligt att de vill jobba med två killar från Arvika, förklarar Edgar.

– Förhoppningar är bra betyg av olika tidningar och att musiken sprids överallt. Sedan är tanken konserter med fullband och göra en bra liveshow, berättar han.