Arvika Coronaviruset Skola och utbildning

Corona: Region Värmland höjer leveransgraden – Så ser vaccineringen ut i Arvika

Dagens toppnyheter 22 januari:

Genrebild.

Vaccineringen mot covid-19 flyter på enligt plan i Arvika kommun. Boende på kommunens särskilda boenden har fått sin första dos av vaccinet, och man har påbörjat vaccinering av kommunens vårdpersonal. Läs allt om vilka grupper som vaccinerats och som ska vaccineras i nyhetsartikeln här.

Annonser
Genrebild.

Region Värmland anstränger sig för snabbare vaccinering. Enligt statistik från Folkhälsomyndigheten hade endast ungefär 23 procent av de 11.521 vaccindoser som mottagits levererats till länets kommuner, Värmland hamnade långt ner på listan över län. Med anledning av detta hölls ett extrainsatt möte med  regionstyrelsens arbetsutskott under fredagen den 22 januari. Läs hela nyheten här.

Annonser
Solbergagymnasiet. FOTO: SAKEUS BERG

Elever riktar kritik mot kommunen för att ha öppnat gymnasieskolor i Arvika för delvis närundervisning. Gymnasiechef Carin Hedengård: ”Vi har stor respekt för den oro som uppstår”. Läs hela nyheten här.