Arvika Coronaviruset Nöje/Kultur

Rackstadbacken öppnar med coronaanpassningar – ”Egna ansvaret är alltid viktigast”

På lördagen öppnar Arvika slalomklubb Rackstadbacken för allmänhetens åkning, med coronaanpassningar för att undvika trängsel och förhindra smittspridning.

Rackstadbacken. FOTO: REMY BRÄNDEFALK.
Rackstadbacken i Arvika. FOTO: REMY BRÄNDEFALK.

”Det egna ansvaret är alltid viktigast! Kom inte till backen om du har något av symptomen på Covid19” skriver Arvika slalomklubb på sin hemsida. Besökare ska hålla stavlängds avstånd till varandra och endast åka lift med personer i sitt eget sällskap. Man har anpassat köerna för att undvika trängsel, och café öppet, utan säljer inledningsvis endast liftkort. Klubbstugan kommer att vara öppen åt max sju personer åt gången. Man har också skaffat en ny grill för att undvika trängsel och möjliggöra tillagning av medhavd korv.

– Vi hoppas varje år att vi ska kunna öppna i mellandagarna, men så blev det inte i år. Det var ju i princip inte en enda dag med minusgrader innan mitten av januari så det är senare öppning än önskat, berättar Erik Sundström och Anna G Sundström, från Arvika slalomklubbs styrelse.

– Det är ju lite otur att det skulle bli mildväder nu när vi fått till så mycket snö, men det visar också att vi tänkte rätt när vi avvaktade med öppning och passade på att göra så mycket snö som möjligt under de karga dagarna förra veckan och veckan dessförinnan. Vi har väldigt mycket snö och goda förhoppningar om att kunna ha öppet även påsklovet, förklarar Erik och Anna.

 – Vi vill rikta ett stort tack till alla medlemmar, ideella krafter, kommunen och andra sponsorer. Det är tack vare dem vi kan ha verksamheten igång i år igen, berättar de.