Arvika Coronaviruset

Corona: Här är grupperna som vaccineras i Arvika

Vaccineringen mot covid-19 i Arvika kommun flyter på enligt plan, det meddelar kommunen i ett meddelande på sin hemsida.

Coronaviruset. Genrebild.
Genrebild.

– Vi är glada över att vara igång, säger Kristin Norrgård, avdelningschef för kommunens äldreboenden.

Möjligheten att få vaccinera sig har tagits emot positivt av brukare och personal, enligt Norrgård.

Boende på de kommunala särskilda boendena har nu fått sin första dos av vaccin, och under fredagen den 22 januari påbörjades vaccinering av kommunal vårdpersonal. Man är också igång med vaccineringen av gruppen som har beslutade insatser som gäller hemsjukvård, meddelar kommunen.

Under fredagen påbörjades vaccineringen av kommunal vårdpersonal, det är prio-grupp 1, anställda på särskilda boenden, hemtjänst och sjuksköterskor som får sin första vaccindos. ”Eftersom alla anställda på en arbetsplats inte ska vaccineras samtidigt, krävs en hel del logistik kring personalvaccineringen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att man ska stanna hemma vid varje sjukdomssymptom och då vill man vara säker på att inte alltför många anställda på samma arbetsplats måste stanna hemma samtidigt, om de skulle få symptom efter vaccineringen”, skriver kommunen.

Tre veckor efter första dosen är det dags att upprepa alltsammans med vaccindos nummer två, meddelar kommunen.