Skola och utbildning

Arvikas gymnasieskolor övergår i delvis distansundervisning

Arvika kommun har beslutat att till viss del förlänga distansstudierna för kommunens gymnasieskolor, Solbergagymnasiet och Taserudsgymnasiet.

Centralskolan i Arvika.
FOTO: REMY BRÄNDEFALK.
Centralskolan i Arvika.
FOTO: REMY BRÄNDEFALK.

Från och med den 25 januari till den 14 februari kommer båda skolorna gå från undervisning helt på distans till delvis distansundervisning.

”Motivet till beslutet är att motverka trängsel i skolans lokaler, för att på så sätt minska risken för smittspridning,” skriver kommunen på sin hemsida.

”Solbergagymnasiet kommer ha ett rullande schema per årskurs. På Taserudsgymnasiet kommer behoven från de olika yrkesprogrammen styra hur den delvis distansundervisningen kommer se ut,” skriver kommunen. Närundervisning för årskurs 3 kommer att prioriteras på båda skolorna, detta motiveras med att eleverna ska få bästa möjliga förutsättningar för vidare studier.

Under vecka 2 hade Estetiska skolans högstadium fullständig distansundervisning medan kommunens högstadieskolor hade delvis distansundervisning. Vecka 3 övergick även Estetiska skolan till delvis distansundervisning, där eleverna är på skolan vissa dagar och har distans vissa dagar.