Arvika Brott och blåljus

Barnfamilj vaknade av pågående inbrott – “Slog i dörren och skrek att jag ringer polisen”

FOTO: PRIVAT.

Runt klockan 03.00 natten till söndagen skedde ett inbrott i ett radhus i centrala Arvika. Arvikamusikern Christopher Edgar som bor i huset vaknade av inbrottet och såg en person som försökte bryta sig in. Han berättar för Arvikamagasinet att inbrottstjuven lätt hade varit inne i huset medan han och barnen sov, om det inte varit för att han sov i soffan på nedervåningen just den natten. 

Christopher såg inbrottstjuven försöka bryta sig in i bostaden, och ringde 112.
– När jag plötsligt ser att det står en människa som försöker bryta sin in med kofot 5 centimeter ifrån mig så börjar adrenalinet pumpa och jag slog i dörren och skrek att jag ringer polisen, berättar Christopher.

– Vi fick in samtal om detta strax efter 3, berättar Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.
– Vi har varit på plats och har träffat på en kvinna i 20-årsåldern som är misstänkt för försök till inbrott i en bostad i Myråsen. Boende vaknade av att kvinnan försökte bryta sig in men försvann då man uppmärksammade det som hände, fortsätter hon.

Kvinnan är inte gripen men fick följa med för kroppsbesiktning då hon visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika, förklarar Christina.
– Efter provtagning blev hon frisläppt, berättar hon.

Fyra minuter efter att han först hört ljud ringde Christopher 112. Då var klockan 03.04. Klockan 03.10 befann sig polisen i kvarteret, och 03.30 ringde de Christopher och meddelade att de tagit två gärningspersoner, berättar han.
– Sedan kom de till huset och kollade på fotspår och dörrmärken och allmänt runt huset, berättar Christopher.

Christopher berättar att det känns väldigt bra att polisen tagit två personer. Han förklarar att han han fått höra att flera ställen i närheten blivit utsatta för inbrottsförsök samma natt.
– Då har det varit bilar och förråd, tillägger han.

I radhuset bor två familjer, båda barnfamiljer. 
– Självmant tycker jag att det är en grej att råna bilar och förråd, men att sedan vilja ta sig in i ett hus med småbarn i, då har det gått för långt, menar Christopher.