Brott och blåljus Coronaviruset

Kommunen varnar för coronabedragare

Arvika kommun varnar nu för så kallade coronabedragare som till exempel ringer upp personer och säger sig vilja boka vaccinationstid åt de. ”Polisen uppmanar oss att vara uppmärksamma på bedrägeriförsök i samband med coronapandemin” skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen uppmanar att aldrig lämna ut kontouppgifter och att inte använda sitt bank-id om man blir uppmanat till det. Istället ska man lägga på luren, skriver kommunen. Polisen har tidigare gått ut och varnat för bedrägerier i samband med coronapandemin och vaccineringen mot covid-19. ”Vaccineringen kommer att vara gratis för alla och när det blir möjligt att börja boka sig för vaccinationstid senare i vår, så blir detta upp till var och en – du kommer alltså inte att bli uppringd utan kommer att få boka din tid själv. Mer information kommer längre fram om hur detta ska gå till” skriver kommunen.