Arvika Coronaviruset

Tre högstadieskolor övergår till distansundervisning – ”Det är allvarligt just nu”

Arvika kommun har beslutat att årskurs 7-8 på Centralskolan och Kyrkebyskolan ska övergå till delvis distansundervisning. Detta gäller mellan 11 och 24 januari. ”Motivet till beslutet är att motverka trängsel i skolans lokaler, för att på så sätt minska risken för smittspridning”, skriver kommunen på sin hemsida.

Årskurs 9 kommer att fortsätta med studier på plats i skolan, detta för att få bästa möjliga förutsättningar för vidare studier efter årskurs 9, förklarar kommunen.

”Elever i grundsärskolan är undantagna distansundervisningen. Elever i behov av särskilt stöd kommer att ha möjlighet att få undervisning på skolan, detta görs i samråd med skolan” skriver kommunen.

Även Estetiska skolans högstadium har beslutat om distansundervisning, men till skillnad från kommunens beslut har skolan beslutad om undervisning på distans för alla elever på högstadiumet, mellan 11 januari och 15 januari.

– Att ha närundervisning i skolan är alltid bäst, och vi bedömer därför läget löpande och får återkomma om hur det kommer se ut framöver, förklarar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.

– Det är allvarligt just nu, förklarar han.