Brott och blåljus Värmland

Polisen varnar för nytt åldringsbrott – Bedragare ringer äldre om vaccinering

Polisen varnar nu för ett nytt åldringsbrott i Värmlands län, ett så kallat ”nytt modus operand”.

Enligt myndigheten handlar det om en eller flera personer som ringer upp äldre människor angående vaccinering mot covid-19. Personerna påstår att de ringer från hemtjänsten och att de ska komma hem och vaccinera mot Covid-19. Uppringarna har även uppgett att de uppringda får prata med en läkare gällande vaccinationer och allergier efter deras besök, enligt Polisen.

Under onsdagen anmäldes två samtal av samma typ via 114 14, de berörda orterna har hittils varit Mora och Borlänge. Ytterligare tre samtal som beskriver samma händelseförlopp har inkommit till Sjukvårdsregion Värmland.

Polisen varnar nu för denna typ av brott och skriver att ingen kontaktas på detta sätt för att boka in tid för vaccination i bostaden, enligt sjuksköterskor på 1177 i Värmland och Dalarna.