Arvika Brott och blåljus

Bil körde fast vid ladugård i Brunskog – Man misstänkt för drograttfylleri

Under natten till onsdagen har det förekommit två fall av misstänkt rattfylleri i Arvika. Under natten fick Polisen samtal från en person som sa att en bilist på något sätt har kört fast vid en ladugård i Brunskog. En person från bilen har också varit inne i ladugården, därefter har personerna lyckats få loss bilen och kört från platsen.

Polisen fick sedan syn på den aktuella bilen och stoppade den. I nuläget är föraren, en man i 40-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika samt grov olovlig körning. Han är dessutom misstänkt för olaga intrång. Passageraren, en kvinna i 30-årsåldern, är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Ytterligare ett fall av misstänkt rattfylleri inträffade när en polispatrull stoppade och kontrollerade e personbil utefter Riksväg 61 i höjd med Bålgård. Vid kontroll av föraren, en man i 50-årsåldern, fattade patrullen misstanke om att han var påverkad. Mannen fick därefter följa med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till rattfylleri.