Arvika Samhälle

Kommunen aktiverar översvämningsskyddet efter ny prognos

Kommunen har fattat beslut om att Arvikas översvämningsskydd ska aktiveras, och förberedelser för att kunna mobilisera skyddet påbörjas omedelbart. Kommunen har under onsdagen fått nya prognoser från Fortum som indikerar högre vattennivåer än tidigare.

FOTO: REMY BRÄNDEFALK.

Arbetet för att kunna använda skyddet kommer att påbörjas torsdagen den 31 december, och förväntas vara klart inom cirka två dygn från att arbetet påbörjas.

När översvämningsskyddet sedan är aktiverat kommer det att innebära en marginell effekt på vattennivåerna utanför översvämningsskyddet, detta med hänsyn till de vattennivåer som råder. ”Det primära målet är att förhindra fortsatt stigning av Kyrkvikens vattennivå. I ett senare skede kan möjligheten att sänka nivån även övervägas” skriver kommunen på sin hemsida.

På onsdagen den 30 december uppmättes Kyrkvikens vattennivå till +47,14 meter över havet.