Coronaviruset Näringsliv

Kommunen stänger ner ytterligare verksamheter – Se hela listan

Kommunen stänger nu ytterligare verksamheter för att förhindra smittspridningen av coronaviruset. Nedan kan du läsa om vilka verksamheter som påverkas.

Arkivbild.
Annonser

Musikskolan bedriver distansundervisning för alla elever till och med 24 januari. Den kommunala vuxenutbildningen och ANC anpassar sin verksamhet, men bedriver generellt ingen distansundervisning.

Gymnasiets verksamhet bedrivs från och med måndag 7 december till och med 24 januari på distans, med syftet att hindra smittspridning. Arvika ungdomsgårds verksamhet är stängd.

All verksamhet på Öppna förskolan är tills vidare pausad. Inom förskolan görs anpassningar vid hämtning och lämning för att minimera kontakt. ”I Arvika hämtas och lämnas barnen mestadels utomhus” skriver kommunen på sin hemsida. Grundskolan återgår till normal undervisning från och med 11 januari, meddelar kommunen. Förskoleklass till årskurs 6 fortsätter som tidigare, inga utomstående tillåts i lokalerna, inte heller föräldrar. Utvecklingssamtal genomförs på distans.Sim- och sporthallen har stängt för allmänheten sendan i november. Simhallen stänger all sin verksamhet mellan 19 december och 24 januari, men detta kan komma att förlängas. Sporthallen och simhallens motionshall är helt stängda för allmänhet och föreningar under tiden 23 december till 24 januari, men även detta kan komma att förlängas. 

Annonser

Allmänhetens åkning i ishallen har stängt till och med den 24 januari, men detta kan komma att förlängas, skriver kommunen. Även Miljömyran håller sin verksamhet stängd, från 23 december till 10 januari, även detta kan komma att förlängas enligt kommunen. Fritidsbankens verksamhet hålls även den stängd i nuläget.

Annonser

Biblioteket har stängt fram tills den 24 januari 2021. Bokbussens turer är också inställda under samma period. Konsthallen är stängd under december, eftersom inga utställningar pågår. Övriga museer i kommunen är föreningsdrivna och håller öppet utifrån Folkhälsomyndighetens restriktioner. Rits håller öppet med restriktioner, och med möjlighet till digitala arrangemang.

När det kommer till vård och omsorg görs anpassningar för att möjliggöra tillgång till gemenskapsutrymmen i kommunala boenden. ”Besökare uppmanas kraftfullt att använda anvisad skyddsutrustning vid besök”, skriver kommunen.

Vårdcentralen Verkstadens entré är stängd och begränsad till endast besökare med planerade besök, samt personal. Personal har möjlighet att komma in genom en tagg som de har.

Annonser

Teknik i Väst håller sina lokaler stängda för externa besökare. Även Korpralens matsal håller stängt för externa besökare, och Café Korpralen är inställt. ”Mossebergs avfallsanläggning är öppen, men har infört rutiner för att att hindra för många besökare åt gången” skriver kommunen.