Coronaviruset Inrikes/utrikes

BESKED: Sverige börjar vaccinera på söndagen den 27 december

Socialminister Lena Hallengren.
FOTO: REGERINGSKANSLIET.

De första svenskarna ska vaccineras på söndagen den 27 december. Det berättade socialminister Lena Hallengren på en pressträff under tisdagen.

– Planen är att vaccinera de första svenskarna den 27 december, vilket är i linje med den målbild som EU-kommissionen ordförande Ursula von der Leyen har uttalat, säger socialminister Lena Hallengren på en pressträff under tisdagen.

– Det kommer ytterligare nya vacciner som kan bli aktuella för inköp och användning, men hittills så är det alltså Pfizer’s BioNTech’s vaccin som är godkänt och som beräknas anlända till Sverige så att vaccinationerna kan inledas nu på söndag, säger Hallengren på pressträffen.