Coronaviruset Skola och utbildning

Fyra coronafall på Estetiska skolan – Elever och personal smittade

En lärare på Estetiska skolans högstadium har bekräftats smittad med covid-19. Sedan tidigare har två personer bland skolans personal samt en elev bekräftats smittade. Nu har skolan totalt 4 bekräftade coronafall bland elever och personal.

Estetiska skolans högstadium. FOTO: SAKEUS BERG.

– Läraren undervisar på vårt högstadium och var på skolan senast i fredags den 11 december, men fick inte symptom förrän på kvällen måndag den 14 december, berättar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.
– Enligt Smittskydd Värmlands kriterier räknas man som smittsam 24 timmar innan första symptom, så i det här fallet är andra personer på skolan inte utsatta för någon smittrisk och vi har därför inte behövt samråda med Smittskydd Värmland den här gången, fortsätter han.

Högstadiet har haft distansundervisning sedan måndagen den 14 december, och enligt David är all risk för smittspridning på skolan sedan dess därför minimal.
– Några kraftfullare åtgärder än så kan skolan inte vidta, konstaterar han.

David berättar att det är Smittskydd Värmland som står för smittspårningen och att de inte gett några indikationer på att smittspridning skulle förekommit på skolan.
– Men samtidigt går det förstås inte att utesluta. Ingen vet säkert vilka vägar smittan tar, avslutar David.