Arvika Coronaviruset Skola och utbildning

Elev coronasmittad – Tredje fallet på Estetiska skolan

En elev på Estetiska skolans högstadium har bekräftats smittad med covid-19. Det är skolans tredje coronafall. Tidigare har man fått två bekräftade fall bland skolans personal.

Estetiska skolans högstadium.
FOTO: SAKEUS BERG.

– Eleven var senast på skolan i fredags, den 11 december. Elever och lärare som kan ha utsatts för smittrisk i fredags är informerade via skolans lärplattform Schoolsoft, berättar David Johannesson, Administratör på Estetiska skolan.

Skolan har haft kontakt med Smittskydd Värmland under torsdagsmorgonen och fått hjälp med att identifiera vilka grupper av elever och lärare som kan ha utsatts för en smittrisk.
– Vi har också fått informationsblad av dem som skickats ut till berörda via Schoolsoft. Den viktigaste åtgärden just nu är att vi inte träffar fler personer än nödvändigt. På skolan har vi distansundervisning sedan i måndags, och fortsätter med det terminen ut som planerat, berättar David.