Arvika Nöje/Kultur

Ytterligare en livesänd musikgala – Tredje i år

Bild från galan i maj. FOTO: ULF ZETTERLUND.

För tredje gången i år arrangeras en livesänd gala på Ritz i Arvika med olika artister och gäster som har anknytning till Arvika. De två första galorna, som sändes i april och maj i år fick ungefär 36.000 respektive 26.000 visningar, berättar Christopher Edgar som arrangerar galorna. Den tredje galan äger rum på fredagen den 18 december. Christopher beskriver den som en uppesittarkväll för Arvika.
– Det blir musik varvat med prat och diskussioner och lite tävlingar under vägs, säger han.

Christopher förklarar att fredagens gala är lite kortare än galorna som var i april och maj. Fredagens gala kommer att vara i ungefär tre timmar, berättar han. Han berättar att han tror att jultemat gör fredagens gala lika populär som de tidigare två.
– Detta kommer bli den enda lokala konserten till jul, tillägger han.

I april medverkade artisten Johanna Maria Jansson, känd som ”Dotter” på galan. På fredagskvällen medverkar bland annat gitarristen Janne Schaffer, Lennart Ekström från bandet X-Rays och Pärra och Maria från Arvikabandet Môra-Per, berättar Christopher. Det blir också vokalensemble från Stage & Perform och sång från duon Edgar & Strandberg. Några av gästerna som medverkar är Arvikas kommunalråd Peter Söderström, journalisten Lasse Anrell och Anneli Strömberg, museichef på Rackstadmuseet.

På fredagens gala kommer man till skillnad från tidigare galor inte samla in pengar till näringsidkare. Pengarna kommer istället gå till de som arbetar med projektet, så att man kan arrangera fler galor i framtiden. Tanken är att fortsätta arrangera galor en till tre gånger per år även efter pandemins slut, berättar Christopher.