Arvika Coronaviruset

Musikskolan stänger för gymnasie- och högstadieelever

Under lördagen beslutades att musikskolan ska ha distansundervisning för högstadie- och gymnasieelever vecka 51. Skolans lärare har blivit informerade om beslutet.
– Låg- och mellanstadieeleverna fortsätter att komma till musikskolan, men det blir ingen gruppundervisning eller ensembler, berättar Malin Linell, Kulturskolechef i Arvika.

Under fredagen meddelade kommunen att de två kommunala högstadieskolorna Centralskolan och Kyrkebyskolan kommer att övergå till distansundervisning från och med måndagen den 14 december till den 18 december. Samma dag beslutade Estetiska skolans högstadium att även de skulle övergå till distansundervisning.
– Beslutet togs alldeles nyss nu under fredagskvällen, berättade David Johannesson, Administratör på Estetiska skolan för Arvikamagasinet på fredagen.
Under lördagen beslutades att även musikskolan ska övergå till distansundervisning, men endast för gymnasie- och högstadieelever.
– igår beslutade vi att musikskolan kommer ha distansundervisning för högstadie- och gymnasieelever nästa vecka, berättar Malin Linell.