Arvika Coronaviruset Skola och utbildning

Högstadieskolor i Arvika övergår till distansundervisning – ”Beslutet tas av säkerhetsskäl”

Arvika kommun har i samråd med Smittskydd Värmland beslutat att årskurs 7-9 på Centralskolan och Kyrkebyskolan ska övergå till distansundervisning, bland annat på grund av att flera elever på de båda skolorna konstaterats smittade av covid-19. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

Distansundervisningen börjar gälla från och med måndagen den 14 december och pågår fram tills den 18 december. En av anledningarna till beslutet är att det finns en hög andel sjukanmälda elever med symtom, meddelar kommunen. ”Beslutet tas av säkerhetsskäl då en oro för ökad smittspridning finns” står det på kommunens hemsida.

Det finns möjlighet för elever som vill att äta lunch att göra det på sin ordinarie skola, och elever i behov av särskilt stöd kommer att ha möjlighet att få undervisning på skolan. ”Detta görs i samråd med skolan”, skriver kommunen.

Läs också: CORONA: Största veckotalet i Arvika