Inrikes/utrikes Nöje/Kultur

SVT:s populära datorspel borttagna – Inga planer på att förnya

SVT Barns datorspel kommer att försvinna den 7 december med anledning av att tekniken Flash som spelen bygger på inte stöds av moderna webbläsare från och med nyår.
– Spelen på svtbarn.se är flera år gamla och är skapade i en teknik som heter Flash. De fungerar inte i moderna webbläsare och går därför inte längre att spela på många datorer och plattor, säger Erik Wahlgren, Produktägare SVT Barn Play, i ett pressmeddelande.

Spelen på Barnkanalens hemsida har haft miljontals besök genom åren och haft runt 30 000 unika besökare i veckan, enligt SVT. Spelen tas bort den 7 december, och det finns inte några planer på att förnya och anpassa spelen till modernare teknik i nuläget. Detta då det kan vara omöjligt eller mycket kostsamt att återskapa samma spelupplevelse.
– Flera av spelen är också skapade för att förlänga eller fördjupa upplevelsen av tv-program som inte längre är aktuella och som dagens barn inte känner till, säger Erik Wahlgren.