Coronaviruset Skola och utbildning

Andra coronafallet på Estetiska skolan – Personal smittad

Ytterligare ett fall av covid-19 har bekräftats på Estetiska skolans högstadium. Det är skolans andra fall av covid-19.

– Det är en person i personalen som har testats positivt för covid-19. Var och hur hen har smittas vet vi inte. Region Värmland arbetar med smittspårning, berättar David Johannesson, administratör på Estetiska skolan.

Läs också: Lärare på högstadieskola i Arvika bekräftad smittad med covid-19 – Första fallet

Det är det andra fallet av konstaterad smitta på skolan.
– Det första fallet var för tre veckor sedan, tillägger David.
Personen har inte varit på skolan med symptom, utan stannade hemma när hen fick symptom, berättar David.
– Däremot anses man vara smittsam 24 timmar innan första symptomet, tilläger han. Personen var senast på skolan i måndags den 30 november. Skolan har bra kontakt med Smittskydd Värmland och följer noga deras riktlinjer, enligt David.

– Just nu innebär det förstås att den smittade personen stannar hemma. Det innebär också att personer hen träffat ska vara extra uppmärksamma på symptom i 14 dagar, men kan fortsätta gå till skola och arbete under tiden, avslutar David.

Läs också: Elev har covid-19 – Gymnasieklass övergår till distansstudier