Arvika Coronaviruset Skola och utbildning

Bekräftad coronasmitta på ännu en högstadieskola i Arvika

På torsdagen presenterade regeringen beslutet om att landets alla gymnasieskolor återigen ska bedriva undervisning på distans. Samma dag kom uppgifter om ett bekräftat coronfall på Kyrkebyskolan i Arvika.

Under torsdagen kom uppgifter om att även Kyrkebyskolan i Arvika fått ett bekräftat fall av Covid-19. Det ska röra sig om en högstadieklass på skolan där en person bekräftats smittad av viruset, enligt AM:s uppgifter. Tidigare kunde AM berätta att både Estetiska skolans högstadium och Solbergagymnasiet fått sina första bekräftade fall, liksom Taserudsgymnasiet fått tidigare.

AM har varit i kontakt med rektor årskurs 7-9. Hon berättar att man gått ut med att ett fall av covid-19 bekräftats på högstadiet och att man haft kontakt med Smittskydd Värmland och följer deras rekommendationer. ”När det handlar om enstaka fall så är rekommendationen att elever och personal utan symtom kan vara i skolan. Man behöver vara observant på symtom de närmaste 14 dagarna, och stanna hemma om man får symtom. Man bör också testa sig om man får symtom” skriver hon.

Skolan har uppmanat elever att hålla avstånd och att vara noggrann med att tvätta sina händer, alternativt använda handsprit.