Arvika Eda Näringsliv

Ny barbershop i Arvika vill öppna butiker i Karlstad och Charlottenberg – ”Det har gått väldigt bra”

Sedan Mr. Barber startade upp i centrala Arvika den 9 november har det gått väldigt bra, berättar Sarhad Omar som driver butiken. Nu planerar han att i framtiden öppna butiker i både Karlstad och Charlottenberg.
– Det har gått väldigt bra, säger han.

Butiken får mellan åtta och tio kunder per dag, berättar Sarhad och tilläger att det blir fler och fler kunder varje dag.
– Det är helt nytt och alla vet inte om att det finns, säger han.

Sarhad tror att det kommer att bli mer populärt på sommaren.
– Då kommer vi att arbeta tre-fyra stycken här, säger han. När det är fint väder kommer fler att komma, fortsätter han.

Sarhad Omar driver Mr. Barber i Arvika. FOTO: SAKEUS BERG

Redan första dagen kom fem-sex kunder, berättar Sarhad. Utöver rakning och skäggvård erbjuds också hårfrisering för både män, kvinnor och barn.
– Det kommer folk som vill klippa sig också, berättar Sarhad. Nu i starten är det billigt. Eftersom det redan finns många frisörer så börjar vi med låga priser, förklarar han.

I framtiden tror Sarhad att verksamheten kommer att bli väldigt populär.
– Jag har tänkt på att öppna en butik i Karlstad, berättar han.
Om det löser sig med gränsen mot Norge finns också planer på att öppna en butik i Charlottenbergs köpcentrum.

– Arvika behöver en barberare, eftersom det inte finns någon, säger Sarhad. Redan för ett år sedan planerade han att öppna en butik. Han har märkt att det inte finns någon barberare i Arvika och beslutade att öppna sin egen barbershop i centrala Arvika. Butiken ligger i nära anknytning till torget.
– Det passar bra med torghandeln på lördagar och onsdagar, säger Sarhad. Han berättar att han gillar det gamla och traditionella. Butiken har därför en gammaldags design med mycket trä och ett par horn på väggen.

Sarhad gillar det gamla och traditionella. På en av väggarna finns till exempel ett par horn uppsatta. FOTO: SAKEUS BERG.

Sarhad berättar att Mr. Barber drivs av 3 bröder, och att man i framtiden kan komma att ta in mer personal om det blir populärt.