Brott och blåljus Eda

POLISEN VARNAR: Äldre i Eda har kontaktats av män som ”vill ge dem rosor”

Polisen varnar om att äldre i Eda kommun kontaktats av en eller flera män som vill ge dem rosor. Personerna ska ha uppgett att blommorna kommer från en närliggande butik och att pengarna skall gå till välgörande ändamål.

Coop Charlottenberg skriver i ett inlägg på sin Facebook-sida att ett flertal personer gått runt i Charlottenberg och knackat dörr. Personerna har erbjudit rosor som påstås komma från Coop och har begärt en fraktkostnad för blommorna. I inlägget skriver Coop Charlottenberg att de inte har något med det att göra. ”Om detta händer dig så kontakta polisen. Berätta för dina bekanta” uppmanar inlägget.

Klas Olsson, kommunikationschef för Coop Värmland berättar för AM att ärendet är polisanmält. ”Det är inte mycket mer att säga än att vi tycker att det är väldigt beklagligt”, berättar Klas.

”Man har i en sådan situation INGEN skyldighet att ta emot dessa blommor eller annat och man har heller INGEN skyldighet att ge några pengar” skriver Polisen i Värmland på Facebook. ”Om detta har hänt dig kontakta gärna polisen för tips om vilka personerna kan vara eller om brott är begånget, för att göra en anmälan” avslutar de.